2014 kan jag enklast beskriva som världens största bergochdalbana. Vart sjukt många dalar både privat och inom träningen, men det har funnits lika många toppar.  
 

Året började väldigt glatt med att jag och Nadja hade flyttat ihop och vi såg fram emot ett roligt år i lägenheten i högdalen med många pluggstunder, goda middagar, filmmys och framförallt att kunna träna med varandra och få hjälp, pepp och motivation. Den glädjen var väldigt kortvarig då vi inte mådde bra med vår hyresvärd och flyttade därifrån på olika håll. 

Sedan beslöt jag mig för att utmana mig själv, mitt psyke, min kropp och enbart göra något för min skull och utveckling. Att ställa upp och tävla i bikini fitness är bland det mest personlighets utvecklande jag har gjort hitintills i mitt liv. Jag har lärt mig hur min kropp fungerar, vad jag mår bra av, vad jag vill och framförallt att jag klarar av att göra något jag har gett mig fan på att göra trotts all negativ påtryckning som florerats. 
 
typ 12 timmar innan tävlingen..

Jag har lärt mig att jag ska lita på mina kunskaper och lyssna på min kropp när det kommer till kost och träning. Kommer aldrig mer utsätta mig själv för ett sådant överskott som jag gick på under bulken. Att gå upp så mycket i kalorier var ren idioti då kroppen inte kan omsätta allt till muskler, och blir fett istället. Fett som jag hade sjukt svårt att få bort ända in i det sista och som inte riktigt heller ville försvinna. Var kanske 2-3 kg som jag skulle ha gått ner för att kunna ha fightas med de i toppen. Var helt och hållet ohälsosamt att göra så och jag kommer inte tillåta att det inträffar igen. 
 
Efter bulken och på första diet dagen.

De sista veckorna innan tävlingen var riktigt jobbiga rent psykiskt. Men har nog heller aldrig vart så målinriktad när jag väl insåg men även beslöt mig att fortsätta kämpa ända in i mål, fast jag visste och kände på mig att jag inte skulle hinna till den form jag ville ha. 

Att kliva ut på scenen är bland de roligaste jag gjort. Den energikicken och adrenalinet man fick när man klev ut går inte riktigt att beskriva. Kan enbart jämföra det med den känsla av självbelåtenhet och lycka när man har strävat efter något en längre tid och sedan genomför det (oavsett utgång). Ex plugg till en tenta, flera timmar av slit och plugg som sedan avslutas med en befriande tenta eller 
 
 
Redo för scenen! 

Efter tävlingen blev jag som många påpekade lite trevligare och gladare. Var nog inte bara för att jag fick äta mer mat igen, utan mer av att spänningarna inför tävlingen släpptes. Men vist blir man också lite gladare av mat, det är ju så gott! 
 
Dagsform

December månad blev en fri månad när det kom till träning och mat. Men inget överkonsumerande när det gällde maten men njöt ändå av julmat och godis. Blev även en och annan utgång, nu när jag ändå "fick" passade jag på. 
 
 
Dessa två underbara töser är bland mina fina vänner de två som har sett till så att jag haft några roliga toppar under detta året. Sarah (i mitten) en nyfunnen vän under året som ser till så att jag inte tänker för mycket och bara kör. Medan jag strukturer upp henne lite. Emma (till höger) en vän från förr som jag under året har återfunnit att dela glädje och sorg med. Tack för att ni har kommit in i mitt liv och får mig att släppa på mitt kontroll behov!  

En av de störta topparna som skedde 2014 var att jag i slutet på året träffade en underbar kille. Som förhoppningsvis kommer stå ut med mig under dieten som snart sätter igång om jag bestämmer mig för att tävla i vår. Är lite nojig över hur han kommer ta mitt eventuella trötta humör. Fast han har sagt att han stöttar mig och tycker det ska bli intressant och spännande. Och som tur är så är han med på tåget och ska själv dieta lite för att se hur kroppen formar och ändrar sig. 
 

2014 avslutades verkligen på topp vilket ger mig goda förhoppningar om 2015. 
 
Gör detta till ditt år! Ta kontroll över ditt liv och gör det bästa utav det! <3
 
Puss på er alla!